Het Lage Bergse Bos, waar de A13/A16 dwars doorheen zou komen

Raad van State buigt zich over tracébesluit A13/A16

Het is een spannende week voor bewoners van Ommoord, Hillegersberg, Schiebroek en Lansingerland. Donderdag en vrijdag buigt de Raad van State zich over de rechtmatigheid van het tracébesluit voor de aanleg van snelweg A13/A16 ten noorden van Rotterdam.

Ruim 11.000 omwonenden hebben bezwaar gemaakt tegen de aanleg van de snelweg, omdat die ten koste gaat van de leefomgeving, gezondheid en nachtrust van duizenden mensen. Bovendien worden drie waardevolle stukjes natuur aan de weg opgeofferd: het Lage Bergsebos, het Terbregseveld en de Vlinderstrik.

Namens de 11.000 ondertekenaars van de petitie zal GroenLinks-raadslid Arno Bonte tijdens de zitting van de Raad van State onderbouwen dat het tracébesluit is gebaseerd op verouderde verkeersmodellen en dat de effecten op de leefomgeving en gezondheid te rooskleurig worden voorgesteld. Ook Natuurmonumenten, Milieufederatie Zuid-Holland en verschillende bewonersorganisaties zullen hun bezwaren tegen de aanleg van de weg toelichten.

De zitting is openbaar en zal plaats vinden in het gebouw van de Raad van State (Kneuterdijk 22 in Den Haag). Zowel donderdag als vrijdag begint de zitting om 10:00 uur 's ochtends.